— vrijdag 31 december 2021, 14:01 | 1 reactie, praat mee

Arjen Fortuin nieuwe Ombudsman NRC

Sjoerd de Jong

Sjoerd de Jong neemt afscheid als ombudsman van NRC. Hij wordt volgend jaar september opgevolgd door tv-recensent Arjen Fortuin.

Sjoerd de Jong vervulde de functie van Ombudsman sinds 2010. “Ik heb het elf jaar met veel plezier en voldoening gedaan, maar het is goed om te stoppen als je het nog leuk vindt. Het instituut ombudsman staat nu bij NRC en gelukkig ook bij andere professionele media. Dat hoort bij een journalistiek die springlevend is maar waar ook veel van gevraagd en geëist wordt,” aldus De Jong

Op 1 januari stapt hij over naar de redactie Wetenschap. Hij gaat onder meer schrijven over sociaal-wetenschappelijke kwesties.

Opvolger Arjen Fortuin is sinds 2017 de tv-recensent van de krant. Daarvoor was hij redacteur Boeken. Op dit moment werkt Fortuin aan een biografie van dichter Gerrit Kouwenaar. In september 2022 begint hij als Ombudsman. Tot dan gaat een team van afwisselende NRC-redacteuren, onder wie Martine Kamsma, Romy van der Poel en Hanneke Chin-A-Fo, wekelijks in gesprek met lezers en mensen in het nieuws.


Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

GJ de Groot, 3 januari 2022, 18:48

“Op 1 januari stapt hij over naar de redactie Wetenschap. Hij gaat onder meer schrijven over sociaal-wetenschappelijke kwesties.”
“Hij wordt volgend jaar september opgevolgd door tv-recensent Arjen Fortuin.”
“Het instituut ombudsman staat nu bij NRC “
Het instituut staat, maar kennelijk eerst ff acht maanden (= 243 dagen) in de wacht. Al die tijd moet de krant het zonder doen en de schrijfster (journaliste?) van artikel wijdt er geen woord aan hoe dat zit.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.