training eu starters

— vrijdag 2 november 2018, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Architect wordt hoofdredacteur: “De lat ligt hoog”

Barbara Heijl

Van fulltime architect naar een functie als hoofdredacteur van een vakblad: het klinkt gekker dan het is. Barbara Heijl (42) combineerde haar werk als ontwerper en architect de laatste jaren namelijk al met dat van een freelance journalist. Sinds 1 november is ze hoofdredacteur van Het Houtblad, een blad over de bouw- en houtsector. Laatste wijziging: 2 november 2018, 09:26

Bijscholing
Als architect moet Heijl regelmatig presentaties voorbereiden. Tijdens die werkzaamheden ontdekte ze haar aanleg voor schrijven. Ze volgde trainingen en haalde meerdere deelcertificaten aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze schreef zich bij de Kamer van Koophandel in als architect en freelance journalist en combineert die twee nu al zo’n acht jaar.

Door een vriend werd ze getipt voor de vacature van Het Houtblad. “Ik kende het blad al uit mijn studententijd”, vertelt Heijl. “Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een functie zoals deze, maar ik wist wel meteen dat het iets voor mij was.”

Solide basis
Heijl treedt in de voetsporen van Hans de Groot. Hij is al jaren het boegbeeld van Het Houtblad. “Hij maakt het mij niet makkelijk, want de lat ligt hoog. Maar aan de andere kant: hij heeft voor een solide basis gezorgd waaruit ik kan putten.” Bovendien is Heijl niet vies van een uitdaging en heeft ze genoeg plannen met Het Houtblad. “Als ik kansen zie, ben ik 100 procent betrokken. Ik vind gesprekken met de doelgroep heel belangrijk. Ik wil graag van hen horen wat zij willen weten over hout. Ik zou ook graag meer willen halen uit de sociale media-kanalen van Het Houtblad. Maar laat ik eerst de overdracht afwachten!”

Heijl verwacht dat ze als hoofdredacteur nog steeds veel zal blijven schrijven. “Duurzaamheid vind ik een heel belangrijk onderwerp. Ik wil dit thema koppelen aan projecten uit de praktijk, zodat zichtbaar wordt wat de duurzame mogelijkheden zijn met hout.”

Sprong in ‘t diepe
De eerste vuurdoop voor Heijl is de Houtdag op 15 november in Amsterdam. “Dat wordt voor mij een hele leerzame dag. Aan het einde van de dag neemt Hans de Groot afscheid en zal ik officieel het stokje van hem overnemen.”

Bekijk meer van

Het Houtblad Barbara Heijl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.