website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Archief Wereldomroep weer online

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in informatie op dinsdag 26 mei 2015, 09:31

Nieuws

Het omvangrijke internarchief van de Wereldomroep is gered, dat meldt Hilversum.nieuws. Internetartikelen en radio-uitzendingen van de jaren vóór 2013, toen de Wereldomroep met haar oude activiteiten stopte en opging in de nieuwe organisatie RNW Media, zullen voortaan voor iedereen beschikbaar zijn via archief.wereldomroep.nl.


Volgens de directie van RNW Media, de voortzetting van die voormalige Wereldomroep, is er “door dit nieuwe webadres en door een duidelijke tekst op alle archiefpagina’s voor de gebruikers geen verwarring meer over de oude en nieuwe taken van RNW Media”.

In januari werd duidelijk dat een groot deel van het archief, door onder andere geldgebsrek, niet was omgezet naar de nieuwe online omgeving.  Een actie om het archief te behouden bleef zonder succes. Nu is er dan toch een oplossing gevonden.

Overigens zullen alleen tekstartikelen voor onbepaalde tijd beschikbaar en doorzoekbaar blijven. De audio wordt voor een beperkte periode online gezet. Volgens RNW heeft dat te maken met de hoge kosten die het opslaan en ontsluiten van de enorme omvang audiobestanden met zich mee brengen.

Tot september hebben oud-medewerkers en luisteraars de tijd om de uitzendingen die ze willen bewaren of hergebruiken te downloaden.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.