word studentlid

— dinsdag 26 mei 2015, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Archief Wereldomroep weer online

Archief Wereldomroep weer online

Het omvangrijke internarchief van de Wereldomroep is gered, dat meldt Hilversum.nieuws. Internetartikelen en radio-uitzendingen van de jaren vóór 2013, toen de Wereldomroep met haar oude activiteiten stopte en opging in de nieuwe organisatie RNW Media, zullen voortaan voor iedereen beschikbaar zijn via archief.wereldomroep.nl. Volgens de directie van RNW Media, de voortzetting van die voormalige Wereldomroep, is er “door dit nieuwe webadres en door een duidelijke tekst op alle archiefpagina’s voor de gebruikers geen verwarring meer over de oude en nieuwe taken van RNW Media”. Laatste wijziging: 26 mei 2015, 12:23

In januari werd duidelijk dat een groot deel van het archief, door onder andere geldgebsrek, niet was omgezet naar de nieuwe online omgeving.  Een actie om het archief te behouden bleef zonder succes. Nu is er dan toch een oplossing gevonden.

Overigens zullen alleen tekstartikelen voor onbepaalde tijd beschikbaar en doorzoekbaar blijven. De audio wordt voor een beperkte periode online gezet. Volgens RNW heeft dat te maken met de hoge kosten die het opslaan en ontsluiten van de enorme omvang audiobestanden met zich mee brengen.

Tot september hebben oud-medewerkers en luisteraars de tijd om de uitzendingen die ze willen bewaren of hergebruiken te downloaden.

Bekijk meer van

RNW

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.