banner festival 23

— dinsdag 27 januari 2015, 11:40 | 1 reactie, praat mee

Tekstarchief RNW deels verloren

De opheffing van Radio Nederland Wereldomroep (RNW) heeft gevolgen voor het archief van de organisatie. Al in 2013 werd de noodklok geluid over de archieven, die her en der zijn ondergebracht. Het tekstarchief is recent ook verdwenen, omdat de RNW een nieuwe taak kreeg opgelegd (niet langer informeren maar promoten van persvrijheid in het buitenland, red.) en nu van een ander internetadres opereert. Journalist Wijbrand Schaap vroeg om opheldering en kreeg van RNW's persvoorlichting de verklaring dat is geprobeerd om de archieven zo veel mogelijk elders onder te brengen, maar dat bij de recente verhuizing van het internetarchief een groot deel - maar niet alles - naar de nieuwe online omgeving is overgezet. De RNW zegt dat het door het lagere budget geen volledige archieven in stand kan houden. "Bovendien leidt het tot verwarring over de activiteiten van RNW", aldus de woordvoerster. Schaap wijst er op dat veel materiaal nog in het internetarchief Wayback Machine is opgenomen. Laatste wijziging: 26 mei 2015, 12:24

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jonathan Groubert, 29 januari 2015, 14:25

Bedankt voor dit artikel. Niet alleen het tekstarchief is verdwenen maar ook alle bijbehorende radioprogramma’s zijn geheel weg. Een schatkist vol informatie over het verleden is in rook opgegaan, terwijl bandbreedte en opslag steeds goedkoper worden. Het is zeer betreurenswaardig.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.