— donderdag 12 april 2012, 09:40

Apple voor de rechter om e-books

Technologieconcern Apple en vijf grote uitgevers in de Verenigde Staten worden verdacht van het maken van illegale afspraken over de prijzen van elektronische boeken. Dat blijkt uit documenten die gisteren zijn ingediend bij een federale rechtbank in New York. Apple zou met de uitgevers afspraken hebben gemaakt om de concurrentie te beperken en de prijzen van e-books op peil te houden. Apple zou in ruil daarvoor een gegarandeerde 'commissie' van 30 procent ontvangen per boek dat hij via zijn eigen webwinkel verkoopt. De afspraken werden gemaakt in de aanloop naar de lancering van de iPad in 2010. Volgens justitie in de VS hebben consumenten door de illegale praktijken tientallen miljoenen dollars te veel betaald voor e-books. Ook webwinkel Amazon zou er de dupe van zijn geworden. Meer bij WSJ

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.