— vrijdag 18 november 2011, 09:30

AP: Breaking news niet via Twitter

Associated Press heeft diverse verslaggevers een standje gegeven omdat ze 'breaking news' eerst via Twitter brachten in plaats van het door te geven aan de nieuwsdienst. De reporters melden via Twitter dat enkele AP-journalisten waren gearresteerd bij het Occupy Wall Street kamp in Manhattan. Het persbureau heeft de journalisten via de mail nogmaals gewezen op het social media beleid. "Als je een stukje informatie, een foto of een video hebt die meeslepend, exclusief en / of urgent genoeg is om te worden beschouwd als 'breaking' nieuws, moet je dat eerst doorgeven aan de 'wires'." Bij rellen tussen de politie en betogers van de Occupy-beweging in New York zijn honderden mensen aangehouden, ook journalisten worden gearresteerd. Sinds september zijn volgens Josh Stears 26 journalisten gearresteerd die verslag doen van de Occupy-beweging in het land. Meer bij de BBC / The Awl / Huffington Post

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.