— woensdag 9 juni 2021, 15:51 | 0 reacties, praat mee

Anne Vondelingprijs voor Marc Chavannes

Journalist Marc Chavannes heeft de Anne Vondelingprijs 2020 gewonnen. Hij ontvangt de prijs voor zijn politieke dagboek op de website van De Correspondent. Vooral een stuk van 25 juni 2020, waarin Chavannes het kabinetsvoorstel voor de coronawet fileert, gooide hoge ogen bij de jury van de prijs.

Dat maakt de organisatie van de Anne Vondelingprijs bekend. Het is voor Chavannes de tweede keer dat hij de prijs voor politieke journalistiek krijgt. In 2004 won hij de prijs ook al met de verhalen die hij als NRC-correspondent schreef over de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

De Saskia Stuivelingprijs, een aanmoedigingsprijs voor regionale en innovatieve politieke journalistiek, wordt dit jaar niet uitgereikt. Volgens de jury van de Anne Vondelingprijs waren er dit jaar geen inzendingen die aan de gestelde criteria voldeden. Meer bij Annevondelingprijs.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.