PersVeilig

— donderdag 27 augustus 2015, 08:03 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse journalisten doodgeschoten tijdens live-uitzending

UPDATE De man die woensdagochtend lokale tijd in de Amerikaanse staat Virginia twee journalisten doodschoot, is overleden. De verdachte werd door de politie achtervolgd op een snelweg. Een verkeersagent heeft hem geprobeerd te stoppen, maar in plaats daarvan reed hij van de weg en verongelukte. De politie trof hem aan met een schotwond. De verdachte overleed twee uur later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Verdachte Vester Lee Flanigan, ook bekend onder het alias Bryce Williams, was een bekende van de verslaggever en de cameraman die hij doodde en zou met hen hebben samengewerkt bij het lokale televisiestation WDBJ7. Laatste wijziging: 27 augustus 2015, 08:54

Flanigan opende woensdagochtend het vuur op zijn twee oud-collega’s, terwijl zij een interview hielden. Daarbij doodde hij verslaggeefster Alison Parker (24) en cameraman Adam Ward (27). Parker was live in de uitzending toen de beschieting plaatsvond, waardoor een deel van de schietpartij live op televisie werd uitgezonden.

Op de beelden is onder andere te zien hoe verslaggever Parker al schreeuwend probeert weg te duiken voor de kogelregen, beschrijft Huffington Post.

In totaal werden er acht schoten gelost bij de schietpartij. Ook de geïnterviewde werd geraakt. Zij werd in de rug geschoten. Onscherp gemaakte beelden van de schietpartij zijn te zien op de website van De Telegraaf. De beelden zijn desalniettemin schokkend. Schutter Flanigan werd vastgelegd door de camera van Ward.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.