— vrijdag 23 augustus 2019, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Algerije zet Marokkaanse journalist Benchemsi het land uit

De autoriteiten in Algerije hebben de Marokkaanse journalist Ahmed Reda Benchemsi het land uitgezet. De verslaggever werd door de Algerijnse politie op 9 augustus gearresteerd omdat hij aanwezig was bij een wekelijks protest in de stad Algiers. Benchemsi, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift TelQuel, was in Algerije voor Human Rights Watch. Daar werkt hij als communicatieadviseur.

Bij zijn arrestatie werden onder andere zijn laptop en telefoon afgepakt. Volgens de Algerijnse autoriteiten zou Benchemsi geen toestemming hebben gehad om in het land te mogen werken. Human Rights Watch stelt in een reactie dat de journalist op 1 augustus legaal het land heeft betreden en zich daarbij kenbaar maakte als medewerker van Human Rights Watch. Benchemsi reisde eerder ook al drie keer af naar Algerije.

Bekijk meer van

Algerije Ahmed Benchemsi

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.