— maandag 20 januari 2014, 15:05

‘Akkoord Sociaal Plan Sanoma’

Uitgeefconcern Sanoma en onderhandelingsdelegaties van betrokken vakorganisaties hebben een akkoord bereikt over een nieuw Sociaal Plan, dat van toepassing is op de omvangrijke reorganisatie bij de uitgeverij. Wie boventallig verklaard wordt, krijgt recht op een zogeheten arbeidsmarktanalyse. Daarna kan men kiezen voor een direct-weg-regeling (waarbij de oude kantonrechtersformule van 0,75 wordt gehanteerd) of een werk-naar-werk-traject. In dat laatste geval wordt gemiddeld 5000 euro aan scholing en begeleiding geboden, de volledige opzegtermijn en een uitkering op kantonrechtersformule van 0,65. "Na een openingsbod van werkgevers dat ver beneden peil was heeft de directie onder druk ingezien dat er behoorlijk wat bij moest komen om tot een onderhandelingsresultaat te komen", aldus NVJ-tijdschriftsecretaris Yvonne Dankfort. Bestuurder Anne Jan de Graaf van vakorganisatie FNV KIEM stelt dat de hogere kantonrechtersformule bij vertrek niet automatisch beter is. "De waarde van het van werk-naar-werk traject is hoger", stelt hij. De vakorganisaties houden 29 januari om 15:00 uur een ledenbijeenkomst om het resultaat toe te lichten.

Bekijk meer van

Werk arbeidsvoorwaarden

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.