word studentlid

— donderdag 21 januari 2010, 08:58 | 5 reacties, praat mee

Akkoord Dagblad-CAO in zicht

De NVJ hoopt na het weekend een definitieve uitkomst te kunnen presenteren over een nieuwe CAO Dagblad. Op woensdag vond de vierde en laatste onderhandelingsronde plaats. Volgens de werknemers lijkt er nu beweging te komen in de onderhandelingen. Volgens dagbladsecretaris Bianca Rootsaert zijn werkgevers alle voorgaande keren met lege handen naar de onderhandelingstafel gekomen. Mede door het gebrek aan inschikkelijkheid aan werkgeverskant is volgens Rootsaert de komst van jonge instromers en journalisten die onder de zogeheten Plasterk-regeling vallen vertraagd. De werkgevers voelen op zich wel voor een instroomregeling voor jonge journalisten, maar de werknemers zijn degenen die daarvoor loonruimte moeten inleveren. Van werkgeverszijde is de loonruimte nul. "Voortdurend beroepen werkgevers zich op de crisis, maar dat heeft een aantal van hen er niet van weerhouden de eigen hoofdredacteuren 2,75 procent loon erbij te geven", stelt Rootsaert. Met name de afwikkeling van VUT-premies zijn een struikelblok gebleken - ze komen neer op een salarisreductie van 1 procent. De NVJ vindt dat dit door de werkgevers moet worden betaald, omdat bij reorganisaties "de werkgevers de vut massaal als goedkope afvloeiingsregeling hebben gebruikt." Laatste wijziging: 22 januari 2010, 09:54

Bekijk meer van

NVJ

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

5 reacties

Paul, 21 januari 2010, 14:00

Ik vraag mij af wanneer de nvj eindelijk eens inziet dat het nog steeds bijzonder slecht gaat met de dagbladen. Liever een procentje inleveren en werkgarantie eisen, dan nu een procentje erbij en te worden ontslagen.

Max, 21 januari 2010, 14:35

Moet je - onder de huidige omstandigheden - eigenlijk niet heel blij zijn, wanneer je als dagbladjournalist werk hebt? De afgelopen jaren hebben honderden dagbladjournalisten hun baan verloren.Bovendien verdienen dagbladjournalisten al een mooi salaris.Dus accepteer nu toch een keer dat er geen ruimte is om de salarisschalen te verhogen.

rob bouber, 21 januari 2010, 16:30

De cao liep per 1 april 2009 af. Tien maanden geleden! In de afgelopen tien maanden hebben de grafici bij de krantenbedrijven er 2,75% bijgekregen. En ook het leeuwendeel van de hoofdredacteuren is verblijd met een verhoging van 2,75 %. De journalistjes hobbelen er weer eens achteraan. Collega’s verheugen zich op de achteraf-betaling, een potje dat lekker aandikt, naar zij menen. Wie wil deze collega’s nou teleur stellen? Ik zou zeggen: onderhandelaars, doe je best!

Gerard, 22 januari 2010, 13:22

Zou niet weten waarom ik met minder genoegen zou moeten nemen dan de 2,75% die mijn baas zichzelf dit (en vorig) jaar heeft toebedeeld. Zo slecht gaat het kennelijk niet.

Herman, 30 januari 2010, 09:29

Waarom mag er niet worden gereageerd op het bericht dat er een principe-akkoord is? Misschien omdat de vakbond zelf ook wel snapt dat zij de leden een rad voor ogen draait, door een mailtje rond te sturen waarin staat dat een inkomensverbetering is overeengekomen? Huh? De loonsverhoging in deze TWEEjarige cao is NUL procent. Twee keer niets. En dan komt de NVJ aan met een verhaaltje over 1,4 procent vutpremie die de werkgevers willen betalen. Ja hoor, we zijn niet debiel. Na al jullie ketelmuziek is er niets, maar dan ook niets uit het vuur gesleept.
Grote vraag: gaat de NVJ haar leden nog eerlijk informeren over het bereikte ‘resultaat’? Of kiest ze de laffe weg van de gehele afgelopen week: doen alsof er geen rampzalig akkoord is bereikt?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.