— dinsdag 23 september 2008, 08:50

Akkermans nog niet aan het werk

RTL Nieuws-correspondent Jeroen Akkermans is nog niet aan het werk. Hij is thuis bij zijn gezin in Berlijn. 'Naar omstandigheden gaat het goed met hem. Hij heeft nog tijd nodig om zaken op een rijtje te zetten', zei zijn collega Reinoud Broekhuijsen maandagavond tijdens de Thoeneslezing in Amsterdam. Op 12 augustus was Akkermans aan het werk op een plein in het Georgische Gori, toen zijn cameraman Stan Storimans bij een aanslag omkwam door rondvliegende granaatscherven.

Akkermans probeerde tevergeefs Storimans hulp te geven en bracht hem naar het ziekenhuis. Ook Akkermans werd door granaatscherven getroffen. Volgens Broekhuijsen leek het er aanvankelijk op dat hij alleen een beenwond had. Medisch onderzoek in Nederland wees uit dat er ook op vier plaatsen in zijn lichaam granaatscherven zitten. ‘Die zijn niet verwijderd omdat ze in spierweefsel zitten’.

Broekhuijsen vertelde verder, dat ter nagedachtenis van Storimans binnenkort in het gebouw van RTL Nederland in Hilversum een kunstwerk wordt geplaatst gemaakt door Diederick Kraaijeveld. De kunstenaar werkt met sloophout en heeft de beeltenis van Storimans daaruit gemaakt. Kraaijveld werkte tot voor kort bij RTL 4 Editie NL. Het kunstwerk krijgt uiteindelijk een plek op de redactievloer van RTL.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de commissie, die onderzoek doet naar de dood van Storimans, inmiddels terug van een bezoek aan Georgië. De reis was bedoeld om feiten te verzamelen. De woordvoerder heeft de indruk dat dat is gelukt, maar wil verder geen details geven.

Als het onderzoek klaar is, krijgen de nabestaanden van Storimans en RTL als werkgever eerst de resultaten te zien. Wanneer dat is, kon de woordvoerder niet zeggen. De onderzoeksmissie wordt geleid door oud-ambassadeur Jacobovits de Szeged. Zijn plaatsvervanger is voormalig commandant van de Koninklijke Marechaussee Beuving.

Bekijk meer van

RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.