e learning nvj

— vrijdag 13 februari 2009, 08:57 | 2 reacties, praat mee

Akkermans boos om gedrag journalisten

RTL-correspondent Jeroen Akkermans haalt uit naar collega-journalisten die weigerden hem te helpen toen zijn cameraman Stan Storimans omkwam in de Georgische stad Gori, maar zelfs belaagden om foto's en tv-beelden van hem en Storimans te maken. "Helaas kent de journalistiek geen zelfbeheersing zodra de sneeuwbal van het grote nieuws aan het rollen is gebracht”, schrijft Akkermans in zijn donderdag verschenen boek Er Zijn Grenzen. Na terugkomst in Nederland krijgt Akkermans de foto's onder ogen van de slachtoffers in Gori. Tal van westerse media nemen de beelden af omdat er op de foto's ook westerse slachtoffers te zien zijn. "Daar kan ik allemaal nog inkomen. Maar de foto van Stan op mijn schoot hoort niet één dag na zijn overlijden op de deurmat van de familie Storimans te liggen.” Meer bij De Pers

Bekijk meer van

Rusland RTL

Praat mee

2 reacties

bjorn, 13 februari 2009, 13:34

Nieuws is Nieuws zou stan zeggen

Dion Groenestijn, 13 februari 2009, 13:45

Ik denk dat Jeroen Akkermans pas voor het eerst zelf aan den lijve heeft mogen voelen welke impact de huidige media heeft op hem als individu. Er wordt namelijk in het geheel voorbij gegaan aan de gevoelstoestand van de slachtoffers en hun familieleden/vrienden. En het klinkt wrang maar het is goed dat daar geen rekening mee wordt gehouden anders zou minder dan de helft van het nieuws niet gebracht kunnen worden….

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.