— woensdag 20 augustus 2014, 12:48

Afghanistan wijst NYT-journalist uit

UPDATE De procureur-generaal in Kabul heeft journalist Matthew Rosenberg 24 uur de tijd gegeven Afghanistan te verlaten. Reden voor de uitwijzing zou Rosenbergs weigering zijn mee te werken aan een onderzoek naar de bron voor een stuk in de New York Times, meldt persbureau Reuters. In het bewuste artikel berichtte Rosenberg dat er plannen zijn een interim-regering te vormen, als de impasse over de presidentiële verkiezingen voortduurt. De Afghaanse autoriteiten willen weten wie dat nieuws heeft gelekt. Rosenberg is al drie jaar correspondent vanuit Kabul voor de New York Times. Via Twitter laat Rosenberg weten dat een officiële uitwijzing nog niet bij zijn krant is aangekomen. "Het is ook onduidelijk of de procureur-generaal wel bevoegd is zo'n uitwijzing af te vaardigen", aldus Rosenberg. In tegenstelling tot het Reuters-bericht stelt persbureau Associated Press dat Rosenberg het land juist níet uitmag, tot er een gesprek is geweest.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.