website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Adformatie vervlecht disciplines op nieuw platform

Linda Nab — Geplaatst op maandag 16 april 2018, 14:31

Opinie De grenzen tussen de vakgebieden in marketing, media, creatie en communicatie vervagen, concludeerde Sijthoff Media. En dus voegde de uitgever de drie titels die het op dat vlak uitgaf onlangs samen. Adformatie, Communicatie Magazine en Tijdschrift voor Marketing zijn opgegaan in het nieuwe platform Adformatie, dat zowel on- als offline een gids wil zijn ‘voor iedereen die bezig is met de vraag hoe merken zich gedragen’.

Een ‘eerste en historische stap’ in het verder uitbouwen van het merk, in een veel bredere doelgroep, zegt uitgever Léon Bouwman. ‘We maken een grote stap en ik ben trots dat we die durven maken’, zegt hoofdredacteur Susanne van Nierop, die eerder ook al verantwoordelijk was voor de afzonderlijke titels.

Het samenvoegen van drie titels en het vergroten van je doelgroep is inderdaad een spannende zet. Want de disciplines mogen dan naar elkaar toegroeien; hoe houd je in die veel grotere doelgroep iedereen afzonderlijk tevreden, van de journalist tot de marketeer? De gemiddelde journalist zal niet heel warm lopen voor een interview met de Marketeer of the Year, die het heeft over interne eco-systemen, customer experience en agile, en in squads werken.

Andersom zal hetzelfde wel gelden.

Feit is dat alle genoemde branches voor dezelfde uitdagingen staan als het gaat om de grote veranderingen in technologie en digitalisering. En in die zin kunnen we inderdaad allemaal iets leren van het verhaal achter Booking.com, dat geldt als het grootste internetsucces van Nederland, of de digitale transformatie van FrieslandCampina.

Het nieuwe print magazine is qua uitstraling enorm opgefrist – dat kun je wel aan Studio Room (bekend van LINDA.) overlaten. Het verschijnt 12 keer per jaar (het oude Adformatie verscheen 20 keer per jaar) en bestaat uit de best-of van de online-content, aangevuld met ‘printparels’: een interview, en terugkerende rubrieken die het bladritme erin houden.

Op de homepage van de nieuwe website lopen alle disciplines door elkaar. Maar gelukkig: in de navigatie kun je een ‘topic’ kiezen, en daar staat nog altijd ‘media’ tussen. Meteen in de bookmarks gezet; is deze journalist ook tevreden.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.