— donderdag 20 november 2008, 09:11 | 1 reactie, praat mee

AD woedend over Volkskrant-stuk

De redactieraad van het AD overweegt bij de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) een klacht in te dienen over de berichtgeving door de Volkskrant. De redactieraad noemt een recent bericht over de verkoop van AD Nieuwsmedia "onzorgvuldig, onjuist en sterk speculatief" en daardoor schadelijk voor het AD. De redactieraad is geïrriteerd over de door de Volkskrant opgevoerde 'ingewijden'. Deze zouden zo slecht zijn ingevoerd, dat er verkeerde conclusies worden getrokken over de toekomst van het AD. De raad licht in een persbericht - al dan niet bewust - een tip van de sluier op: zo blijft het AD een landelijk verschijnende krant met regionale en grootstedelijke edities, waar in de nabije toekomst juist meer in wordt geïnvesteerd. Het afstoten van regionale edities "is op dit ogenblik ook geen punt van bespreking voor de raad". Dat het AD zich in de grote steden zou terugtrekken is in de gesprekken "over het AD in een nieuwe uitgeefomgeving" nooit een optie geweest, aldus de raad. "Die onjuiste mededeling is schadelijk voor zowel de lezers- als advertentiemarkt", klaagt redactieraadvoorzitter Gerard den Elt. Laatste wijziging: 20 november 2008, 15:51

Bekijk meer van

Raad voor de Journalistiek

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Micha Kat, 20 november 2008, 15:52

Je kon erop wachten: de oude media begint nu de totale instorting onvermijdelijk is geworden met het elkaar de schedel in slaan!
Na meer dan tien jaar van wanbeleid, falende journalistiek, corruptie en zakkenvullerij kan er eindelijk schoon schip worden gemaakt. Champagne!!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.