website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

AD-columniste Ekiz bedreigd na kritische column

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op dinsdag 14 maart 2017, 09:08

AD-columniste Fidan Ekiz | Robin van Lonkhuijsen / ANP

AD-columniste Fidan Ekiz | Robin van Lonkhuijsen / ANP

Nieuws

Een recente column van AD-columniste Fidan Ekiz over het Turks-Nederlandse diplomatieke conflict komt haar via Twitter en e-mail op kritiek en zelfs dreigementen te staan, meldt ze. Ekiz zegt niet bang te zijn, maar juist het gevoel te hebben zich te moeten uitspreken, “want er zijn niet zoveel mensen die hetzelfde podium hebben als ik.”

Ekiz, die werkt voor AD Rotterdams Dagblad, was afgelopen zondagavond aanwezig bij het Turkse consulaat in Rotterdam, waar een boze menigte zich had verzameld. Ze had daar een felle discussie met aanwezigen.

Ekiz schreef in een veel gedeelde column op maandag dat, eenmaal thuis, haar in eerste instantie aangeslagen gevoel snel in woede omsloeg: “We hebben net de spanningen binnen de Turkse gemeenschap na de mislukte coup gehad, nu weer dit. Verdomme. Je leeft in dit land, je geniet de vrijheid van dit land, je voedt je kinderen op in dit land, maar schreeuwt je liefde uit voor een man die het land waar jouw ouders en voorouders vandaan komen verandert in een autocratie. Je levert al die mensen, van wie de helft dit niet wil, over aan een legitiem gekozen dictator, terwijl jíj hier profiteert van alle verworvenheden van de Nederlandse rechtsstaat.”

Deze terechtwijzing wordt haar dus niet in dank afgenomen, meldt het AD in een interview met Ekiz.

Volgens de columniste is de Turks-Nederlandse gemeenschap bang voor ‘het buiten hangen van de vuile was’. Ekiz zegt wel gewend te zijn aan negatieve reacties vanuit de gemeenschap. “Ik woon er middenin”, zegt ze.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.