banner festival 23

— dinsdag 14 maart 2017, 09:08 | 0 reacties, praat mee

AD-columniste Ekiz bedreigd na kritische column

AD-columniste Fidan Ekiz | Robin van Lonkhuijsen / ANP

Een recente column van AD-columniste Fidan Ekiz over het Turks-Nederlandse diplomatieke conflict komt haar via Twitter en e-mail op kritiek en zelfs dreigementen te staan, meldt ze. Ekiz zegt niet bang te zijn, maar juist het gevoel te hebben zich te moeten uitspreken, "want er zijn niet zoveel mensen die hetzelfde podium hebben als ik." Laatste wijziging: 14 maart 2017, 09:12

Ekiz, die werkt voor AD Rotterdams Dagblad, was afgelopen zondagavond aanwezig bij het Turkse consulaat in Rotterdam, waar een boze menigte zich had verzameld. Ze had daar een felle discussie met aanwezigen.

Ekiz schreef in een veel gedeelde column op maandag dat, eenmaal thuis, haar in eerste instantie aangeslagen gevoel snel in woede omsloeg: “We hebben net de spanningen binnen de Turkse gemeenschap na de mislukte coup gehad, nu weer dit. Verdomme. Je leeft in dit land, je geniet de vrijheid van dit land, je voedt je kinderen op in dit land, maar schreeuwt je liefde uit voor een man die het land waar jouw ouders en voorouders vandaan komen verandert in een autocratie. Je levert al die mensen, van wie de helft dit niet wil, over aan een legitiem gekozen dictator, terwijl jíj hier profiteert van alle verworvenheden van de Nederlandse rechtsstaat.”

Deze terechtwijzing wordt haar dus niet in dank afgenomen, meldt het AD in een interview met Ekiz.

Volgens de columniste is de Turks-Nederlandse gemeenschap bang voor ‘het buiten hangen van de vuile was’. Ekiz zegt wel gewend te zijn aan negatieve reacties vanuit de gemeenschap. “Ik woon er middenin”, zegt ze.

Bekijk meer van

Turkije Fidan Ekiz

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.