— dinsdag 20 maart 2012, 11:31 | 0 reacties, praat mee

Activisten misleid met nep-YouTube

De Syrische autoriteiten zetten geavanceerde middelen in om burgerjournalisten in het land aan te pakken. Zo wordt er internetters in het land een valse YouTube gepresenteerd, in de hoop inloggegevens te achterhalen. Ook de adressen van mensen die commentaar onder video's achterlaten worden doorgestuurd naar een computer die toebehoort aan de Syrische staatstelecom, bericht The Guardian. De nepsite adviseert verder een update van Flash te installeren. Welke inhoud die update heeft, is niet bekend, maar vermoedelijk kan de overheid daarna internetverkeer op de computer controleren. Dat in het bijzonder YouTube is nagebouwd verbaast niet: de afgelopen maanden waren YouTube-video's van activisten vaak de enige bron van informatie over wat er in Syrië gebeurde. Journalisten worden niet toegelaten en zij die het land illegaal binnenkomen zijn een doelwit. Bij gerichte aanvallen kwamen de afgelopen weken meerdere journalisten om het leven.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.