— donderdag 14 augustus 2014, 15:37 | 0 reacties, praat mee

Achteraf bezien

In het verleden heb ik wel eens geschreven over de Lytro-camera, een curieus vierkant pijpje met een schermpje en een vaste lens.

Het idee achter Lytro, dat je foto’s kunt maken waarin de scherptediepte achteraf nog kan worden bijgesteld, was in 2012 innovatief. Inmiddels kunnen sommige smartphones dit trucje ook al. De originele Lytro bleek in de praktijk ook niet zulke goeie foto’s te maken waarmee de prijs van 500 dollar toch wel wat aan de maat was. Lytro komt nu met de Illum, een meer klassiek ogende camera met acht keer optische zoom en een lens met beloofde prestaties van een doorsnee DSLR. Lytro heeft blijkbaar de klacht van het priegelschermpje van de eerste generatie gehoord, want op de Illum zit nu een groot aanraakscherm. Ook beschikt de camera nu over een hot shoe voor alle gangbare flitsers. De prijs is nog steeds stevig voor een relatieve nieuwkomer op de cameramarkt: wie een Illum vooruit bestelt, betaalt op dat moment 250 dollar, gevolgd door nog eens 1250 dollar als hij daadwerkelijk wordt geleverd. Een eerste batch raakte in juli al snel uitverkocht; volgens Lytro wordt uitlevering deze maand hervat.

www.lytro.com

Bekijk meer van

Lytro

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.