persmonitor_press_unlimited

— woensdag 5 augustus 2020, 13:53 | 0 reacties, praat mee

Abonnee- en omzetgroei bij New York Times dankzij digitale abonnementen

© CC BY-SA 2.0 / Marco Verch

The New York Times heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het aantal abonnementen flink zien groeien. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, kwamen er 669.000 abonnees bij. In totaal heeft het Amerikaanse nieuwsmedium nu 6,5 miljoen betalende abonnees.

De groei is met name digitaal gedreven. Waar het aantal printabonnees licht terugliep, steeg het aantal personen dat zich op de digitale krant abonneerde met 493.000. De rest van de nieuwe aanwas heeft een abonnement afgesloten op een van de andere digitale producten van de krant.

Een stijgend abonneebestand zorgt logischerwijs ook voor een hogere omzet. In de eerste helft van 2020 lag de omzet van The New York Times 37 miljoen dollar hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg van 542 naar 579 miljoen dollar.

Ook die omzetstijging is digitaal gedreven. Tussen de eerste helft van 2019 en dezelfde periode dit jaar, brachten digitale abonnees 53 miljoen dollar meer in het laatje. De digitale groei overstijgt de terugloop aan inkomsten uit print. De papieren krant en andere offline diensten van de krant, brachten in de eerste helft van dit jaar 16 miljoen dollar minder op.

Ondanks die goede cijfers zag The New York Times wel zijn operationele winst teruglopen. Waar hij in het tweede kwartaal van 2019 nog 37,9 miljoen dollar bedroeg, zakte de operationele winst in Q2 van dit jaar naar 28,8 miljoen dollar. Meer bij Business Wire

Bekijk meer van

New York Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.