— woensdag 27 juli 2016, 16:45 | 0 reacties, praat mee

Aantal Franse media beelden geen terroristen meer af

EPA / Federico Gambarini

De Franse krant Le Monde zal in het geval van aanslagen of ander nieuws rondom terrorisme, geen afbeeldingen van de terroristen in kwestie meer publiceren. Hoofdredacteur Jérôme Hamel wil daarmee voorkomen dat er een vorm van heldenverering optreedt na aanslagen. Ook wordt propagandamateriaal van terreurgroepen vanaf nu geweerd. De Franse nieuwszender BFMTV kwam dinsdagavond al met een zelfde besluit naar buiten en zal ook stoppen met het tonen van aanslagplegers.

Frankrijk heeft de afgelopen weken meerdere terroristische aanslagen voor de kiezen gehad. Zo werd er dinsdagochtend een priester om het leven gebracht bij een gijzeling in een kerk in Noord-Frankrijk en vonden op 14 juli 84 mensen de dood toen een 31-jarige man in Nice met een vrachtwagen op een grote menigte inreed. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Le Monde Frankrijk BFMTV

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.