— maandag 15 december 2014, 08:45

Aanklacht hoofdredacteur Jakarta Post

De Indonesische politie verdenkt de hoofdredacteur van The Jakarta Post van godslastering vanwege het plaatsen van een cartoon over IS. Afgelopen juli plaatste de krant een cartoon waarop te zien is hoe leden van Islamitische Staat executies uitvoeren. Volgens de hoofdredacteur was de cartoon slechts kritisch en niets meer dan een journalistieke productie. Na felle reacties op de cartoon heeft de krant de cartoon teruggetrokken. Volgens de Indonesische Raad voor de Pers is er geen sprake van een misdrijf. De hoofdredacteur kan tot 5 jaar cel worden veroordeeld, op basis van de Wet tegen het openbaar tentoonspreiden van haat, vijandschap of minachting ten opzichte van een bevolkingsgroep. Meer bij De Volkskrant

Bekijk meer van

Jakarta Post Indonesië

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.