— vrijdag 19 december 2014, 09:10

Aangifte tegen ex-journalist om laster

Tegen voormalig Trouw-journalist Perdiep Ramesar is door activist Frank van der Linde aangifte gedaan wegens laster. Ramesar werd in november door het dagblad ontslagen, toen uitkwam dat hij anoniem opgevoerde bronnen bleek te hebben verzonnen. Trouw ging door het stof en kondigde een - nog lopend - intern onderzoek aan hoe de deceptie zo lang onopgemerkt kon blijven. Ramesar schreef meerdere artikelen over de Haagse Schilderswijk, dat hij als 'Sharia-driehoek' omschreef. Volgens Van der Linde heeft Ramesar zo "willens en wetens geprobeerd moslims in Nederland in z’n algemeenheid, en in het bijzonder moslims in de Schilderswijk, zwart te maken, hetgeen strafbaar is op grond van artikel 262 van het wetboek van strafrecht." Van der Linde deed eerder ook - tevergeefs - aangifte tegen weblog Geenstijl, meldt ThePostOnline.

Bekijk meer van

Trouw Perdiep Ramesar

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.