— vrijdag 3 juni 2022, 12:12 | 0 reacties, praat mee

Recensie: Aan de slag met AI

Wie veel van een onderwerp weet, loopt het risico slachtoffer te worden van ‘de kennisvloek’. Wie daaraan lijdt zit ergens zó goed in, dat hij vergeet dat de meest basale kennis over het onderwerp voor anderen niet zo vanzelfsprekend is.

Laurens Vreekamp en Marlies van der Wees hebben daar gelukkig geen last van. In hun boek The Art of AI nemen ze lezers aan de hand in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI). En dat is hard nodig, want AI is al een tijdje bezig creatief werk te veranderen. Het schrijft teksten, leest voor, maakt illustraties, helpt bij brainstormen en kan gebruikt worden bij het checken van feiten.

The Art of AI biedt handvatten om zelf met die technologie aan de slag te gaan, ook als je geen ‘techie’ bent. Om de basis te leggen, vertellen de auteurs eerst wat AI nou eigenlijk is.

Bij het geven van die uitleg loop je al snel het risico dat een boek droog wordt. Vreekamp en Van der Wees voorkomen dat door lustig te strooien met voorbeelden. Fijne toevoeging zijn de interviews met makers die al AI inzetten (waarvan je er hier een leest). Een fijne vertaalslag van theorie naar praktijk.

The Art of AI
Laurens Vreekamp en Marlies van der Wees
Uitgeverij: Van Duuren Media
ISBN: 9789463562669
Prijs: € 34,99

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.