onderzoek covid en journalistiek

— dinsdag 20 juli 2010, 13:40

70.000 blogs weg na FBI-melding

Het hostingbedrijf Burstnet, dat een weblogplatform runde waar ongeveer 70.000 weblogs onderdak vonden, heeft subiet de stekker uit de dienst getrokken. Aanleiding is een melding van Amerikaanse federale politie dat op sommige blogs handleidingen voor het maken van bommen stonden. Ook zou de FBI dodenlijsten van terreurorganisatie Al Qaeda hebben aangetroffen. Webloggers die een site hadden bij Blogetry kregen geen waarschuwing vooraf dat de sites offline zouden gaan. Zij vrezen nu dat al hun materiaal weg is. Burstnet zegt in een korte verklaring dat de aangetroffen terroristische documenten directe aanleiding voor opheffing van de dienst is. Dat er in het verleden ook al sprake van 'misbruik' was geweest, telde ook mee. Een woordvoerder van de FBI stelde tegenover de BBC dat nooit om opheffing van de dienst is gevraagd.

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.