— maandag 11 januari 2021, 14:15 | 0 reacties, praat mee

50 jaar PEN Emergency Fund

Stichting Fonds Schrijvers in Nood, ook bekend onder de internationale naam PEN Emergency Fund, bestaat 50 jaar, meldt de stichting in een persbericht.

Het fonds werd op 3 januari 1971 opgericht door A. den Doolaard, die toen vice-president van PEN Nederland was. Er ontbrak volgens hem iets in het concept van de internationale schrijversorganisatie PEN (Poets-Essayists-Novelists / Playwrights-Editors-Non-fiction writers), namelijk financiële steun voor schrijvers in noodsituaties. Die hebben niet alleen morele en literaire steun nodig, niet alleen resoluties en begrip, maar ook geld om bijvoorbeeld te vluchten naar een veiliger land of om hun leven weer op te bouwen na mishandeling of detentie.

Het fonds verleent hulp aan professionele schrijvers, journalisten, redacteuren en uitgevers, waar ook ter wereld, die in acute nood verkeren om wat ze geschreven of gepubliceerd hebben en dringend geld behoeven. Jaarlijks worden tientallen in nood verkerende auteurs op deze wijze geholpen. Meer bij PEN Emergency Fund

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.