training eu starters

— maandag 19 september 2016, 11:18 | 0 reacties, praat mee

40ste Prinsjesdag voor Kees Boonman

© Evert-Jan Daniels / Kippa

Kees Boonman maakt morgen zijn veertigste Prinsjedag mee. In de Volkskrant (betaald, via Blendle) een profiel van de parlementair journalist die geldt als vasthoudend, diepgravend én ontregelend. Laatste wijziging: 19 september 2016, 11:23

Zowel collega’s als politici zijn vol lof over Boonman. Kees ademt politiek, zegt Margriet Vroomans, die acht jaar Kamerbreed met hem presenteerde. “Er is geen seconde dat hij niet met politiek bezig is.” “Kees is altijd ergens, ook op plekken waar hij niet mag komen. Staat hij met jan en alleman te kletsen. Niet alleen om er nieuws uit te trekken, hij is oprecht geïnteresseerd in mensen, hij kent ook iedereen.”

“Hij doet idioot veel. Er zijn weken dat ik denk: hoe flikt-ie dat? Hoor ik hem uit Engeland, daags erop uit Brussel en zaterdag doet hij weer Kamerbreed”, zegt Max van Weezel (Vrij Nederland, Argos, Met Het Oog Op Morgen). Ook zijn vasthoudendheid is het vermelden waard. “Hij heeft een prettig soort zuigende interviewtechniek en blijft terugkomen op een vraag die niet wordt beantwoord”, vindt Van Weezel. “Je hoort Kees denken: waar is kans nummer vier? Hij laat niet los. Ik had allang opgegeven.”

Ook Wim Kok beaamt dat. “Boonman is vasthoudend als een terriër”, herinnert de oud-premier zich. “Als hij een slip van je jas te pakken had, liet hij niet snel los.” Tegenwoordig luistert Kok graag naar Boonman. “Hij heeft de flexibiliteit behouden om op een prettige manier met politiek om te gaan. Hij is fris en fruitig gebleven.”

Bekijk meer van

Kees Boonman Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.