Tegel Beeld en Geluid

— Geplaatst op zondag 31 oktober 2010, 10:11

100jarig Cresendo rapt met Israelische rapper

Hollum. – De Israelische rapper Michael Ben David heeft vrijdag op het strand van Ameland een clip opgenomen. Michael is populair in de Joodse staat. Een paar jaar terug verhuisde hij van New York naar Jeruzalem. Op Ameland nam hij een rap op gebaseerd op de tekst van de populairste psalm in Israël. Deze wordt zowel bij het opstaan als voor het slapen gezongen.


 


  Na de opnamen reist de artiest nog 11 andere Europese landen af. In elk van hen neemt hij de clip op passend bij één van de twaalf nummers op zijn nieuwe cd. Voor Ameland, als locatie in Nederland werd gekozen, door de aanwezigheid van zee, strand, molens en schapen. Deze items spelen een rol in de tekst van het nummer.
  Met de artiest waren een Ierse danseres, een joodse violiste en een joodse celliste meegenomen. Het combo werd voor de opnamen op het Amelander strand compleet gemaakt door eilander Albert Huizeling op de contrabas. Voor het achtergrondkoor werd op het laatste moment het koor Crescendo ingeschakeld.

 

Categorieën: Ameland, persfotograaf, foto:jan spoelstra

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.