basis naar compleet

— dinsdag 4 december 2018, 10:30 | 0 reacties, praat mee

Tooltip: Zo maak je snel interactieve video’s

Foto: Pexels

Interactieve video’s zijn een mooi middel om een journalistiek verhaal te vertellen. Je geeft kijkers er (in ieder geval deels) de regie mee over een verhaal. NOS op 3 maakte eerder dit jaar een video die de mogelijkheden goed laat zien. In een video over depressies onder jongeren krijgen kijkers de keuze de depressie van de hoofdpersoon aan of uit te zetten (zie hier, je moet even omlaag scrollen naar ‘Naar buiten’). Laatste wijziging: 11 oktober 2022, 09:19

Met interactieve video kun je een verhaal net wat anders vertellen dan je normaal zou doen. Zo zette de Learning Care Group uit de VS interactieve video in om het toch wat ingewikkelde Obamacare uit te leggen aan Amerikanen.

Het maken van zo’n video hoeft niet eens heel moeilijk te zijn. Met de gratis tool Eko Studio maak je in een handomdraai zélf interactieve video’s. In deze video laat ik je de basis van deze handige tool zien. Als je ermee aan de slag gaat, stuur je me dan een linkje naar het resultaat?

Deze video werd voor het eerst gepubliceerd in de Villamedia-innovatienieuwsbrief. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan.

 

Bekijk meer van

Eko Studio

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.