uitreiking JvhJ 2021

— donderdag 9 januari 2014, 08:44 | 1 reactie, praat mee

Yahoo lanceert ‘digitale magazines’

In tegenstelling tot de andere huidige internetgiganten wil Yahoo zelf content gaan produceren en het bedrijf heeft daarvoor een aantal journalistieke kopstukken aangetrokken. Zij worden verantwoordelijk voor digitale magazines. Dat deelde ceo Marissa Mayer mee tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Yahoo-site krijgt twee nieuwe secties die zullen worden gelanceerd als 'digitale magazines'. De belangrijkste vernieuwing is dat de bezoeker niet langer van de ene pagina naar de andere hoeft te gaan met de vooruit- en terug-knoppen: alle content wordt gepresenteerd in tegels, die open- en dichtvallen met een eenvoudige muisklik of aanraakbeweging op het scherm. Door die moduleerbare aanpak kunnen de pagina's ook vlot worden bekeken op elk soort scherm: van een smartphone en tablet via een klassieke pc tot een slimme tv.

De twee eerste magazines die worden gelanceerd zijn Yahoo Food (over koken) en Yahoo Tech (over technologie), en die worden volgens Mayer geleid door “een gezaghebbend redactieteam” dat het bedrijf recruteerde in de klassieke mediawereld. Voor de Tech-sectie werd bijvoorbeeld New York Times-columnist David Pogue aangetrokken. Advertenties zullen gewoon tussen de redactionele content terechtkomen. “Dat is het mooie aan magazines: de advertenties die erin staan, dragen bij tot de lezerservaring”, zei Mayer.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

laurensl, 14 januari 2014, 19:00

Dat valt toch wel mee? Beetje veel scrollen maar voor de rest goeie magazines! Niet het hele internet hoeft vernieuwend of hip te zijn. Als het maar goed wegleest.

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.