— vrijdag 19 februari 2010, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Yahoo! en Microsoft mogen samenwerken

Amerikaanse en Europese mededingingsautoriteiten hebben geen bezwaren tegen een nauwere samenwerking tussen Microsoft en Yahoo!. De twee bedrijven zullen daarom vrijwel direct beginnen met de intregratie van zoektechnologie. Wanneer dat proces is afgerond, is nog niet helemaal duidelijk, maar Microsoft-topman Steve Ballmer hoopt op "grotere meerwaarde en innovatie voor onze klanten, adverteerders en uitgevers." Ook Yahoo!-topvrouw Carol Bartz ronkt persberichtjargon over het bieden van "onweerstaanbare inhoud om persoonlijk relevante online ervaringen voor onze gebruikers en klanten te realiseren". In essentie beslaat de huidige samenwerking niet veel meer dan het brengen van zoekresultaten en nieuws van Yahoo! naar Microsoft. Beide bedrijven zijn relatief kleine spelers in de zoekmarkt: in de Verenigde Staten is Google met 66 procent marktleider. Yahoo! trekt 17,5 procent van het interetzoekverkeer en Microsoft Bing slechts 10 procent.

Bekijk meer van

Yahoo Microsoft

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.