— donderdag 21 november 2013, 09:23

Xander de Boer wint Mediafonds-subsidie

Documentairemaker Xander de Boer heeft tijdens de openingsceremonie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) gehoord dat hij de Mediafondsprijs Documentaire heeft gewonnen. De Boer ontvangt 125.000 euro, die bestemd is voor de realisering van de film Girls Boys & Me, over de zoektocht van de 26-jarige transgender Jo naar een ware identiteit.

Jo filmde de worsteling de afgelopen vier jaar, De Boer schreef een synopsis hoe dat in een documentaire te vervatten is. De Mediafonds-jury schrijft: “Het is een caleidoscopisch geheel. Een waagstuk, omdat de maker zijn weg zal moeten vinden tussen ontroering en larmoyantie, tussen het persoonlijke en het particuliere.” De Boer heeft volgens de jury laten zien greep te hebben op vorm en inhoud.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.