— dinsdag 24 mei 2011, 13:41 | 1 reactie, praat mee

Gestolen cartoon Van Straaten terug

Uit het Limburgs Museum in Venlo is vorige week woensdag de cartoon gestolen waarmee Peter van Straaten eerder dit jaar de Inktspotprijs 2010 heeft gewonnen. De diefstal van de prijswinnende 'Kruisverkrachting' bracht het museum ertoe alle belangwekkende gegevens, waaronder camerabeelden, aan de politie over te dragen. Het Limburgs Museum kreeg al kritiek toen het aankondigde de tekening van Van Straaten te zullen tentoonstellen. Als gevolg daarvan vermoedde het museum al dat een tegenstander voor de diefstal verantwoordelijk was. De cartoon en een andere Van Straaten-tekening die was ontvreemd, werden vandaag door de dief zelf afgegeven, die aangaf 'een statement' te willen maken. De dief had ernstig bezwaar tegen de manier waarop Christus was afgebeeld. Met de teruggave van de verder onbeschadigde tekeningen is voor het museum de kous af. "We zijn blij dat de discussie nu weer inhoudelijk gevoerd kan worden", aldus conservator collecties Ad van Pinxteren. Laatste wijziging: 24 mei 2011, 18:32

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Klaas-Jan van Woerkom, 24 mei 2011, 17:49

De ‘dief’ had deze spotprent (letterlijk) beter kunnen vernietigen. Dat hier een prijs voor is toegekend is ondenkbaar. Als dit over moslims ging was het land te klein, kwamen er bedreigingen en stond links Nederland op z’n achterste benen, maar dit moet kunnen? Walgelijk.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.