word studentlid

— maandag 1 november 2010, 10:54

Winnaar Photomeeting Groningen bekend

Laatste wijziging: 1 november 2010, 11:57

Van 27 tot 29 oktober kregen jonge talentvolle fotografen uit verschillende Europese landen driedagen lang de kans om masterclasses te volgen bij gerenommeerde persfotografen, die alle drie World Press Photo winnaars zijn. De masters zijn Willeke Duijvekam, Meike Herrmann en ons eigen Kees van de Veen (winnaar van zowel de World Press Photo en de Zilveren Camera).
De fotografen gingen aan de slag met een foto-opdracht rondom ‘Healthy Aging’. Na drie lange dagen van vol enthousiasme hard werken aan de opdracht was het tijd voor juryberaad om de winnaar te bepalen. De ingestuurde foto’s waren van verrassend hoog niveau.

De winnende fotoserie is gemaakt door Nelske Elzer, en toont een oude man in een oud huis bij de Eemshaven, terwijl om hem heen de eigentijdse grote industrie zichtbaar is.
De tweede plek gaat naar Erik-Jan Venhuizen, die een gezelschap ouderen fotografeerde terwijl deze spelletjes spelen om hun geest scherp te houden en samen plezier te hebben.
De derde plek is voor Caroline Speisser, met een serie over een immigrant die oud wordt in een ander land dan zijn thuisland. De prijs voor ‘best single’ gaat naar Frederick Hutteman en Charlotte Schmid, met een foto van twee scholieren die samen dansen op een feestje, gezond oud worden begint op vroege leeftijd en het hebben van plezier speelt een belangrijke rol bij het gezond oud worden.

De winnende series van deze succesvolle eerste editie van de Photomeeting Groningen zijn ten tijde van het Clear Fotofestival Groningen, 6 tot en met 28 november 2010, te zien in het oude postkantoor aan de Munnekeholm 1.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.