banner persveilig

— woensdag 26 maart 2008, 09:01

‘Willem II moet stadionverbod opheffen’

De Nederlandse Sport Pers (NSP) en de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) hebben een open brief gestuurd aan de directie van voetbalclub Willem II. Aanleiding is de weigering op zondag 23 maart van sportverslaggever Wilber Hack van het Brabants Dagblad. Willem II verklaarde Hack tot 'ongewenst persoon' in het stadion, omdat de verslaggever op zaterdag 22 maart in het Brabants Dagblad een mild-kritisch artikel over de club schreef. "Het bestuur van Willem II kan of wil kennelijk geen onderscheid maken tussen een clubblad en een onafhankelijk (regionaal) dagblad", aldus NSP en NVJ. De persorganisaties wijzen erop dat het de directie vrij staat te klagen bij de hoofdredactie van het Brabants Dagblad of een gang naar de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) of de rechter te overwegen. " Voor zo ver wij hebben kunnen nagaan, heeft u dat niet gedaan", aldus NSP/NVJ. De organisaties roepen Willem II op het stadionverbod voor Hack per direct ongedaan te maken. Bron: brief NSP/NVJ

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.