— dinsdag 13 juni 2000, 10:00

Wierd Duk wint Anne Vondelingprijs

'Weet je wat ik niet begrijp? Je bent correspondent in Moskou, er breekt oorlog in Tsjetsjenië uit en je gaat er niet na toe'. Dit zegt Wierd Duk in een ronde-tafel-gesprek die georganiseerd werd door vakblad De Journalist. De 40-jarige Duk heeft de Anne Vondelingprijs 1999 gewonnen Deze prijs kreeg de verslaggever vanwege zijn informatieve en mooie artikelen in Elsevier over de oorlog in Tsjetsjenië. Hoe de strijd tussen het Russische legeren de Tsjetsjeense rebellen werd verslagen was onderwerp van het ronde-tafel-gesprek tussen Wierd Duk, Hans Nijenhuis (chef buitenlandredactie NRC), Eddy van Wessel (fotograaf) en Marieke van Zalk (persvoorlichtster van Artsen zonder Grenzen). In het komende nummer van De Journalist verschijnt dit gesprek.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.