persveilig seminar

— maandag 2 februari 2015, 12:19 | 0 reacties, praat mee

Wereldleiders: ‘Onthoofding Goto onvergeeflijk’

Diverse wereldleiders hebben hun afschuw en woede uitgesproken over de onthoofding van de Japanse journalist Kenji Goto. “Ik zal de terroristen nooit vergeven”, liet de Japanse premier Shinzo Abe weten. “Japan zal samenwerken met de internationale gemeenschap om de verantwoordelijken voor de rechter te brengen.” Abe krijgt bijval van de Amerikaanse president Obama, die de daad een barbaarse daad en een gruwelijke moord noemt. Obama sprak daarnaast bewondering uit voor het werk van Goto, die volgens de president de toestand van het Syrische volk onder de aandacht van de wereld bracht. Ook de Franse president François Hollande en de Britse premier James Cameron reageren geschokt. “Eens te meer worden we eraan herinnerd dat IS de incarnatie van het kwaad is, met geen enkel respect voor het menselijk leven”, aldus Cameron in een persbericht. “Japan heeft gelijk om niet toe te geven aan terrorisme.”

Bekijk meer van

Islamitische Staat IS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.