persveilig seminar

— donderdag 15 oktober 2015, 16:53 | 0 reacties, praat mee

Wendy van Dijk sleept Quote voor de rechter

Koen van Weel / KIPPA

Presentatrice Wendy van Dijk en haar manager (haar broer Mike van Dijk) slepen Quote wel degelijk voor de rechter. Vrijdagmiddag om 13:00 uur dient het kort geding in Amsterdam, aldus het zakenblad. Laatste wijziging: 15 oktober 2015, 17:16

In het nieuwe nummer van het blad wordt in een kort artikel in de rubriek AchterQlap gesuggereerd dat Wendy een cokeverslaving zou hebben en voor haar huwelijk met Erland Galjaard hiervoor enige tijd in een afkickkliniek zou hebben doorgebracht. Inmiddels zou ze clean zijn. Gehoord op een borrel in Laren, zo meldt het blad. “Uit de lucht gegrepen, sensatiezoekerij”, reageerde Mike van Dijk dinsdag.

Wendy van Dijk wil een rectificatie. Ze ziet zich, ondanks het voorbehoud van Quote, aangetast in haar persoonlijke levenssfeer, eer en goede naam.

Quote zei toen: “We presenteren het als een gerucht, niet als vaststaand feit. Dat schrijven we er uitdrukkelijk bij. Overigens blijkt in het verleden vaak dat de verhalen die we als gerucht hebben opgetekend wel degelijk waar zijn.”

Quote ziet de zaak met vertrouwen tegemoet, maar heeft al wel een rectificatie geplaatst: “[...] Wij hebben in het bericht overigens onze twijfel uitgesproken of zij geen cocaïne zou gebruiken. De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft naar haar/zijn voorlopig oordeel geoordeeld dat wij deze mededelingen niet met feiten hebben kunnen onderbouwen en dat de publicatie onrechtmatig is. Mirjam van den Broeke, Hoofdredacteur”.

Bekijk meer van

Wendy van Dijk Quote

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.