mgm nvj maart

— vrijdag 8 januari 2010, 14:07 | 2 reacties, praat mee

Wegener en De Pers maken hah-krant

Wegener begint op 3 februari in Rotterdam en omgeving een nieuwe gratis krant genaamd MaasstadPers. De krant is een combinatie van artikelen uit de Maasstad Weekbladen en dagblad de Pers. MaasstadPers wordt op woensdag verspreid in een oplage van 365.000 exemplaren. De nieuwe krant vervangt de elf edities van de Maasstad Weekbladen. Volgens commercieel directeur Frank de Roon richt de nieuwe krant zich op regionaal nieuws aangevuld met landelijke berichtgeving van De Pers terwijl de huidige kranten vooral lokaal nieuws brengen. Laatste wijziging: 11 januari 2010, 09:57

De lokale kranten zijn vorig jaar overgenomen van PCM Lokale Media. Volgens De Roon is vervolgens gekeken wat voor Wegener de beste aanpak is.

De koerswijziging houdt ook een reorganisatie in. Van de vijf vaste redacteuren zijn er drie weg.

Op dit moment zijn er geen plannen om elders binnen Wegener de huis-aan-huisbladen om te bouwen naar een wekelijkse regionale krant. Wat De Roon betreft is het een aanpak die op Rotterdam is toegesneden. ‘Er zijn veel verschillende media hier. Het AD is niet zo groot meer en toch is er behoefte aan regionaal nieuws. Dat alles bij elkaar heeft ons tot dit product gebracht.’

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Noelia, 8 januari 2010, 17:23

Jammer hoor dat deze krant (Maasstad Weekbladen) dan weer verdwijnt uit de regio. De Roon zegt zelf behoefte te hebben aan regionaal nieuws, wel, het lijkt mij dat als deze edities samengevoegd worden, er tamelijk weinig ruimte over blijft voor het regionale nieuws, zeker als er nog een samenwerking komt met een landelijke krant. Opvallend ook dat de vergelijking wordt gemaakt met het AD: als ik met lezers daarvan praat, hoor ik dat ze vinden dat er zo weinig regionaal nieuws instaat, juist omdat de krant een editie is van de landelijke krant.
Dubbel zo jammer ook omdat Maasstad Weekbladen een van de weinige huis-aan-huisbladen is in die regio die nog gedegen artikelen bracht, met enige journalistieke relevantie.
Ik vraag me af waar de mensen uit de dorpjes als Zuidland of Hoogvliet, Heenvliet of Rhoon nu hun nieuws vandaan moeten halen….

Mario Guagliardo, 10 januari 2010, 18:02

Maasstad met goede bijdragen? Welke versie kreeg jij dan in de bus?
Op Voorne-Putten is het de dunste krant met de minste lokale/regionale info en heeft hier een slechte waardering. Dat was ooit wel eens anders.

Komt bij dat de concurrentie in dit gebied hoog is. Gelukkig wint online het hier ook steeds vaker van de gedrukte kranten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.