noodfonds

— donderdag 2 december 2010, 15:17 | 0 reacties, praat mee

‘Weg vrij voor benoeming Truls Velgaard’

De benoeming van Truls Velgaard als CEO van Wegener is aanstaande. ‘Het zou me verbazen als er op 14 december geen positief advies komt’, zegt voorzitter Jos van Rijsingen van de Centrale Ondernemingsraad (COR). Het definitieve besluit wordt op 22 december genomen tijdens de aandeelhoudersvergadering. In een schriftelijke verklaring aan het personeel van Wegener stelt de COR dat het advies over de benoeming van de nieuwe topman verder wordt voorbereid. De belangrijkste overweging is dat de COR goede afspraken heeft kunnen maken met Velgaard en de Raad van Commissarissen over een aantal inhoudelijke onderwerpen die voor Wegener van groot belang zijn.

‘Daarnaast heeft de COR gedurende de vele gesprekken die afgelopen weken gevoerd zijn het vertrouwen gekregen dat Velgaard de ruimte zal nemen (en krijgen) om deze afspraken na te komen’, aldus de verklaring, die is opgesteld na een vergadering gisteren met de voltallige Raad van Commissarissen, bestaande uit Mecom-topman David Montgomery, Steven van der Heijden en Eric van Amerongen.

Zo hoeft het personeel van Wegener volgend jaar niet bang te zijn voor ingrijpende bezuinigingen. Het gevreesde outsourcen van het ICT-project gaat niet door. Er komt een alternatief, dat veel meer aansluit bij de belangen van Wegener, aldus de verklaring. ‘Dit zal minder mensen raken.’

Wat betreft de plichten, de rechten en de bevoegdheden van Wegener binnen Mecom-verband verandert er niets.  De vrees dat Montgomery de toekomst van Wegener kan bepalen, is ongegrond, stelt Van Rijsingen in een toelichting.

‘De huidige governance-regels blijven van kracht, ook wanneer Wegener van de beurs zou verdwijnen of wanneer Governance for Owners zijn minderheidsaandeel zou verkopen aan Mecom. Ook wat betreft besluiten op Europees niveau zal Mecom het hele traject in Nederland moeten doorlopen. Dat betekent dat zowel CEO als Raad van Commissarissen eerst moeten instemmen en dat de COR om advies wordt gevraagd.’

Hoofdredacteuren, directeuren en stafleden bij Wegener – verenigd in de zogeheten Bende van Veertig – vrezen dat Montgomery het krantenbedrijf centraal vanuit Londen wil gaan regelen, met de nadruk op online activiteiten. Dat zou desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de Nederlandse kranten. Van Rijsingen vindt die zorg ongegrond. ‘Juist Wegener kan een grote rol spelen binnen Mecom. Dat is ook wat Montgomery wil, zo heeft hij ons verzekerd.’

Een reactie van de Bende van Veertig volgt mogelijk later.

 

Bekijk meer van

Mecom

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.