Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 15 augustus 2013, 09:14

Journalist gedood in Cairo

Nadat woensdag al een cameraman en een verslaggeefster omkwamen bij de ongeregeldheden in de Egyptische stad Cairo blijkt nu dat er ook een derde journalist is omgekomen. Het gaat om Ahmed Abdel Gawad, een verslaggever van de Egyptische krant Al Akhbar. Ook zijn meerdere journalisten gewond geraakt. Persbureau Reuters meldde dat een fotografe door een kogel in haar voet was geraakt. Een AP-fotograaf zei hagel in zijn nek te hebben gekregen. Een cameraman van Al Jazeera kreeg een kogel in een arm en twee correspondenten werden opgepakt. Verslaggevers zonder Grenzen liet weten dat ook verscheidene Egyptische journalisten gewond zijn geraakt. Via Twitter zijn enkele beelden van de omgekomen journalisten opgedoken (let op: mogelijk schokkende beelden). Via deze accounts ( I en II)) is nog meer te zien van de ongeregeldheden in Cairo. Meer bij de Volkskrant / CPJ

Bekijk meer van

Reuters AP Al Jazeera Al Akhbar

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.