word studentlid

— woensdag 19 maart 2014, 09:57 | 1 reactie, praat mee

‘Was dit er maar toen ik begon’

Margriet, Brandsma, Antoinnette Scheulderman, Wouke van Scherrenburg en Margo Smit zijn enkele van de mentoren die het komend half jaar talentvolle journalisten begeleiden. In totaal doen 66 vrouwen en 1 man mee aan het project van Vrouw & Media. De mentoren en mentees bloggen over hun ervaringen op de website van Vrouw & Media. Margriet Brandsma in haar eerste bijdrage: 'De meest gehoorde opmerking onder collega-mentoren bij de start van het mentorprogramma van Vrouw & Media op 8 maart: “Ik had gewild dat er zoiets bestond toen ík aan het begin stond van mijn journalistieke loopbaan – of op dat moment later, toen ik even niet wist hoe ik verder moest.” Dat moment deed zich bij mij voor toen ik overstapte van de regionale naar de landelijke journalistiek. In die tijd had ik héél graag af en toe willen sparren met een meer ervaren collega. Daarom zei ik meteen ‘ja’ toen ik als mentor werd gevraagd.' Meer bij Vrouw & Media. Laatste wijziging: 19 maart 2014, 12:06

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

EdJag, 20 maart 2014, 15:16

Het gevaar is een beetje dat we weer een rondje wijsheden van ‘die’  oudjes krijgen, waartoe ikzelf dan inmiddels behoor. Ik heb nu net een nieuw netwerkje van lokale kranten (tussen de 25 en 85.000 copy’s) op poten gezet in een land hier ver vandaan en daarbij juist heel nadrukkelijk gekozen voor zeer jonge mensen die het geheel gaan runnen met inderdaad, deze oude journalist als mentor/manager. Kwestie van aan elkaar wennen en vertrouwen opbouwen. Jongens en meisjes van zeg 18+ die een krant runnen iedereen verklaarde me voor gek -niet voor de 1e keer overigens- maar het werkt en gaat als een trein. Hmmm misschien is er dan toch wel iets te leren van die oudjes. Wat zeker is dat er van die ‘jonggasten’ ook heel wat te leren valt al is het maar dat ze er voor gaan en niet bang zijn gigantisch onderuit te knallen. met een “ja dat ging wel effekes helemaal fout, nou ja uhh boeiuh” wordt excuses gemaakt maar ook onmiddellijk de draad weer opgepakt, zonder het foutje daarin verweven dan uiteraard. Genieten. Binnenkort komt de krant in het 2e gebied uit. Gewoon in zwart/wit. Want een beetje minder geeft veel meer. Plezier in het werk in ieder geval. Waarbij ik even wil zeggen dat er nog steeds veel werk is voor journalisten welke ietsiepietsie verder willen kijken dan hun nekharen lang zijn en ja er is nog steeds behoefte aan een paar oude knarren die jonge gasten het vakwerk willen leren.  Ernst-Faith de Jager .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.