website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Wanbetaling medewerkers eenmalige uitgave Avenue’

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 19 augustus 2016, 16:47

Nieuws

UPDATE Medewerkers die vorig jaar hebben bijgedragen aan de terugkeer van modeblad Avenue, hebben nooit betaald gekregen voor hun werk. Dat stellen vormgever Rémy Mettrop en eindredacteur Hansmaarten Tromp vrijdag tegenover de Volkskrant. De twee zeggen respectievelijk 23.000 en 25.000 euro tegoed te hebben van uitgeverij Hommage Magazines, dat de eenmalige uitgave in december in de schappen zette.

Het tweetal trekt aan de bel (betaalde link, via Blendle) nu bekend wordt dat uitgever Jaap Holtzapffel later dit jaar met een nieuw tijdschrift gaat komen. Dat blad, Affiche #358, moet met een prijs van 74,95 euro het ‘duurste tijdschrift ooit’ worden.

Juridische stappen tegenover de uitgever omtrent de wanbetaling haalden volgens de Volkskrant weinig uit. Holtzapffel zou volgens correspondentie met de advocaat van Mettrop geen geld hebben. ‘Maar hij gaat nu wel een nieuw blad maken’, reageert de vormgever verbeten.

Holtzapffel zelf ontkent alle aantijgingen. Hij zegt tegenover de Volkskrant iedereen te hebben betaald. Op Facebook gaat hij daar wat dieper op in, en stelt hij dat in ieder geval Tromp hem slechts één nota heeft gestuurd voor werkzaamheden, die 1680 euro betrof en dat hij dat bedrag op 21 augustus 2015 heeft betaald. Holtzapffel: “Nu kan Hansmaarten Tromp in de Volkskrant wel roeptoeteren dat hij nog €23.000 of €25.000 tegoed heeft, maar als Hansmaarten Tromp geen rekening voor dat bedrag stuurt dan kan ik hem ook niet betalen…”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Festival vrije woord