— woensdag 27 mei 2015, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Vox Media neemt Re/Code over

Het anderhalf jaar oude technologieplatform Re/Code, opgezet door onder meer voormalig Wall Street Journal-journalist Walt Mossberg, wordt overgenomen door Vox Media. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar wordt betaald met aandelen. Toen Re/Code nog een onderdeel was van de Wall Street Journal heette de uitgave AllThingsD. Er schoven regelmatig topmensen uit de technologie-industrie aan om over de jongste ontwikkelingen te praten. AllThingsD is nu enkel nog een doorverwijzing naar het techkatern in de zakenkrant. Re/Code heeft nog steeds een goede reputatie maar trok sinds de lancering minder lezers dan concurrenten als BuzzFeed, Vice en de huidige overnamepartner Vox.

In ‘een brief aan onze lezers’ stellen oprichters Mossberg en Kara Swisher dat waar er overlap is met Vox’ uitgave The Verge, die laatste over de persoonlijke lifestyle-kant van technologie zal berichten en Re/Code de zakelijke implicaties zal belichten.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.