— maandag 12 oktober 2009, 08:59

‘Voldoende aandacht voor Thoenes’

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft de nog altijd onopgeloste moord op journalist Sander Thoenes regelmatig "op politiek als ambtelijk niveau" onder de aandacht gebracht bij de Indonesische autoriteiten. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer, naar aanleiding van vragen van PvdD-Kamerlid Marianne Thieme. In september was het tien jaar geleden dat Thoenes in de hoofdstad Dili op Oost-Timor werd gedood door mannen in uniformen va het Indonesische leger. Kritiek dat Nederland onzorgvuldig heeft gehandeld jegens de Thoenes' nabestaanden legt de minister naast zich neer. Verhagen stelt dat het Indonesische Openbaar Ministerie het onderzoek naar de moord heeft beëindigd, maar de zaak zelf nog open is. "De Indonesische justitiële autoriteiten blijven van mening dat er onvoldoende bewijzen zijn om de zaak succesvol te vervolgen", aldus Verhagen, die belooft de zaak ook bij de komende Indonesische regering hernieuwd onder de aandacht te brengen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.