anner smart octo

— donderdag 18 november 2010, 14:44

Vol verwachting klopt het hart bij het ED

Zijn het kieskeurige journalisten bij het Eindhovens Dagblad (ED), of durft niemand zich te branden aan een Mecom-nest? Het aantal zieke en vertrokken topmannen is er niet op de vingers van één hand te tellen. Een speurtocht in eigen kring de afgelopen vijf maanden leverde geen gewenst goudhaantje op. De laatste kanshebber – uit Midden-Limburg, naar verluid – kreeg uiteindelijk toch een ‘nee, maar bedankt’ te horen. Wat nu? Hopen op Sinterklaas doen ze in Oost-Brabant niet. Nee, met een flink opgetuigde website verwacht de regionale krant alsnog de opvolger van Henk van Weert, tegenwoordig redacteur reportages, te prikkelen voor wat ware courantiers steevast ‘een geweldige hondenbaan’ noemen.

Voorlopig neemt John van den Oetelaar de honneurs nog waar. De tijd dringt, want de voormalig coördinator nieuwe media maakt hooguit dit kalenderjaar af, vertelde secretaris Miel Timmers van de redactieraad begin juni aan Villamedia magazine.

Van uitzonderlijk niveau hoeft de nieuwe baas niet te zijn, lees maar even mee met de vacature. ‘Wij zoeken bovenal een stevige persoonlijkheid met visie en autoriteit. Iemand die regionale journalistieke waarden voorop heeft staan. De hoofdredacteur die wij zoeken moet dicht bij de redactie en de lezers staan en de krant in de regio kunnen presenteren en promoten’.

Vanwaar die website? ‘Het ED presenteert zich als multimediaal bedrijf. Dat verwachten we ook van de nieuwe hoofdredacteur. Hij hoeft niet per se een sollicitatiebrief te schrijven, een filmpje of een geluidsopname is ook prima.’

Of de crisis bij Wegener de zoektocht bemoeilijkt? ‘Het is een spannende tijd, dat wel. Maar het ED is zo’n mooie regionale krant. We hebben zoveel te bieden…’

Voor meer informatie: www.edzoektnieuwehoofdredacteur.nl

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.