— donderdag 28 augustus 2008, 08:55

‘Voice op Peace’ Abie Nathan (81) overleden

Abie Nathan, piloot, ondernemer, vredesactivist en oprichter van het radiostation 'Voice of Peace', is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden in het Ichilov-ziekenhuis in Tel Aviv. Nathan werd geboren in Iran en kreeg zijn opleiding in India. Een groot deel van zijn leven heeft hij gewijd aan het bewerkstelligen van vrede tussen Israëli’s en Palestijnen, wat hem meerdere celstraffen heeft opgeleverd. Nathan is vooral beroemd geworden door de zeezender Voice of Peace. HIj kreeg geen vergunning om op land uit te zenden dus begon hij op zee. De Voice of Peace was - in tegenstelling tot soortgenoten in Europa - een politieke zender. Met het vredesakkoord tussen Israel en de Palestijnen in Oslo eind 1993, bracht Nathan zijn schip symbolisch tot zinken op 28 november 1993. Meer bij Novum via Trouw en Radiovisie

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.