— dinsdag 25 maart 2014, 10:03 | 0 reacties, praat mee

Voeten in de klei

Anne Klijnstra (40) wil niet anders dan werken in de regio: ‘Ik vermaak me kostelijk. Voor mijn gevoel ben ik daar waar ik moet zijn: tussen de mensen, waar het nieuws op straat ligt en met mijn voeten in de klei.’

Ze werkt ruim twaalf jaar bij RTV NH. Nu binnen de zes gemeen­ten van regio Groot­Alkmaar. Samen met een collega is ze verantwoordelijk voor alle nieuwsgaring. Ze zijn zo goed als altijd op locatie en hebben geen vaste werkplek meer. Klijnstra maakt alles: radio, tv en fotografie.

‘Alles komt eerst online en wat daarna de tv­ of radio­uitzending haalt, zien we dan wel. Dat past goed bij mij, het is snel en leuk. internet is de toekomst. Zelfs mijn ouders kijken tv via internet.’ Internet is een andere denkwijze en daar heeft RTV NH tijdig in geïnvesteerd: ‘Het gaat allemaal heel snel, bijna overal is wifi, iedereen heeft smartphones. Zeker als regio kun je daar winst halen.’ Klijnstra ziet een toekomst voor zich waarin meer samenwerking met lokale omroepen en een grotere rol voor ‘burgers’ ontstaat:

‘We werken nu al samen metJouw FM in Haarlem en we spreken veel met publiek.’ In het verleden heeft Klijnstra landelijk gewerkt maar ze prefereert de vrijheid, ruimte en het menselijke van de regio: ‘Leuk is dat er vanzelf verhalen naar je toe komen, want mensen kennen je. Het is terug naar dertig jaar geleden: “de dorpsjournalist”. Maar dan met alle moderne middelen.’

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.