— maandag 22 mei 2006, 10:00

VNU verdwijnt van beurs

Informatieconcern VNU wordt vrijwel zeker verkocht aan een groep particuliere investeerders, en verdwijnt daarmee van de beurs. De hardnekkigste tegenstander van het overnamebod van 7,6 miljard euro in contanten, de Britse beleggingsmaatschappij Knight Vinke Asset Management, heeft zijn verzet opgegeven. Begin deze week wordt duidelijk welk percentage aandelen precies is aangemeld voor het bod. Volgens Aad Jacobs, presidentcommissaris bij het informatieconcern, is de beursexit van het bedrijf na een slepend conflict met de aandeelhouders een gelopen koers. ‘Er zijn geen alternatieven meer,’ zei Jacobs na afloop van de aandeelhoudersvergadering van oliebedrijf SBM Offshore, waar hij commissaris is. ‘Ik zou zeer verbaasd zijn als het bod nu niet slaagt.’ Bron: Volkskrant

Bekijk meer van

VNU

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.