Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 7 april 2009, 14:21

VN-persprijs voor Wickrematunga

Laatste wijziging: 7 april 2009, 16:21

De Verenigde Naties hebben de in januari van dit jaar vermoorde Sri Lankaanse journalist Lasantha Wickrematunga postuum de ‘UN Press Freedom Award’ toegekend. Wickrematunga schreef voor The Sunday Leader en streed - met de pen - voor beëindiging van de oorlog die het land al jaren teistert. De journalist werd bedreigd en verwachtte ronduit om op enig moment te worden vermoord. Hij had al een redactioneel commentaar geschreven, mocht het ooit zo ver komen. Het stuk werd door zijn krant drie dagen na de moord gepubliceerd. Veertien journalisten van over de hele wereld kozen Wickrematunga als voorbeeld van een journalist die “de roep van zijn geweten” volgde. UNESCO-topman Koïchiro Matsuura zal de prijs officieel uitreiken op 3 mei, de wereldwijd Dag van de Persvrijheid. Het is nog niet bekend wie de prijs voor Wickrematunga in ontvangst neemt.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.